24 Şubat 2014 Pazartesi

Melancholic Fog



Sleep Party People.
Uykuya gitmeden dinleseniz sizi pek mutlu rüyalarla buluşturabilecek insanlar. 
Hem de sahneye tavşan maskeleriyle çıkacak kadar hayalperestler. 
Sahnede dünyanın en tatlı müzikleriyle hoplayıp zıplarkense beyaz kulaklarının sempatikliği bir başka.
White rabbit'in peşinden gitmenize de gerek yok artık, Sleep Party People pembe mavi yeşil ışıklar altında ninnilerini çalarken siz masallarda kayboldunuz bile.
IKSV Salon'da dinlediğimiz son danish nordikleri Efterklang olunca büyük bir beklentiyle gidiyoruz tabi konsere, ancak bu kez en önden dinlemesek de olur. Danimarkalılar biraz boya giden adamlar, onu biliyoruz. O sebeple demirlere sarılıp ayaklarımızı sarkıtıp biraz da kendimiz sarktığımız balkon, bu maskeli abileri bütünüyle izleyebilmek için neredeyse en iyi lokasyon.
Sleep Party People o gece baya güzel de, biz yine her zamanki gibi sadece müzik dinlemeyi başaramıyoruz. Konser dediğiniz sosyalleşme ortamı çünkü, müzik dinlemek yeri değil. Yavaş bir şarkıya giriyorlar mesela, adamlar sahnede gayet ciddi, ama sen arkada bır bır konuşup salonu uğultulara boğunca hiç hoş olamıyor o ortam ne yazık ki. İnsanın hevesi kaçar, canı sıkılır. Benim çok sıkılıyor mesela, senelerdir konserlerde aynı şeyle karşılaşıp senelerdir üzülebiliyorum. 
 Neyse allahtan Danimarkalı tavşan abiler bizi seviyor ve bir sonraki albüm için geri geleceklerine söz verip iniyorlar sahneden. Sorun değil biz bekleriz, hep yaptığımız şey. Ama o esnada muhtemelen 372 kez An Iris Pseudocorus ile bunalıma girip  A Sweet Song About Love neden bu kadar güzel şarkı diye 638 kez ağlamış olacağız...

 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder