9 Eylül 2012 Pazar

Dream of Californication

Konser boyunca sahneye 110 derece açıyla durup çıkışa 10 metreden müzik dinlemeye çabalamamıştım hiç. Bir arkadaşım "oradan görmek değil duyamazsın bile" demişti konser öncesinde, yok ama ses sistemi arada bir sorun verse de allahtan duyabildik. Hatta parmak ucuna kalkarsak çubuktan Flea ve Anthony'leri bile görebiliyorduk! Tam bir eşşeklikti herhalde yaptığımız. Neden acaba "bir konserde de en önde olmayıverelim artık" dedik de paraya biraz daha kıyamadık. Kimse bilmiyor?!
Madonna vb.lerini görmedim tabi, gerçi onlarla da kıyasa gerek yok ama, İstanbul'daki en atraksiyonlu dev sahnelerden birine sahipti eminim dün geceki RHCP konseri.
Müzisyenlerin arkasına yansıtılan koca ekranlar ve ekranlarda konser boyu dönen animasyonlar...


Ve göremedik biz onları. 
Sahneyi görebilelim diye kurulan ekranlar, sadece müzisyenlere zoom yapıp koca sahneyi bütün olarak bir an olsun göstermediğinden 4 müzisyen aynı sahnede miydi gerçekten bilmiyorum ben mesela. Ya da Flea sahnenin neresinde amuda kalktı ya da Anthony nerelerde zıplayıp durdu. Herkes konser çıkışı izdihamı, yürüdükleri uzunca mesafeler, binemedikleri servisler ve Santral-Taksim trafiği hakkında yazıyor da bence konser boyunca sahneyi geniş açıyla göremeyişimiz de baya büyük, kocaman bir sorundu! Hayır sen adamları kalkıp taa California'lardan getiriyorsan ve onlar güzelim Californication'ı çalarken arkaya sempatik animasyonlar yansıtıyorsan bunu neden tüm seyirciler göremesin? Ekipten kimsenin mi aklına gelmez, anlayamadım Pozitif. Bir de Athena sahneye çıktığı anda ekranların kapatılmasını anlayamadım. Santral'in neredeyse tamamının kullanıldığı bir alanda, ekranları kaparsanız siz 35 bin biletli seyircinin önlerde olanları haricindekiler ne yapsın orada? Bir de zaten karanlık basmış, göz gözü görmüyor. O zaman neden geldi çaldı Athena. Onlara verilen paraya da yazık o zaman.

Sonuç olarak, Kimi zaman kendi başına böyle güzel Murderers diyen bir John Frusciante bulamasak da biz sahnede, Josh Klinghoffer'lı -nedense kendisi epey de güzeldi- koca bir Red Hot Chili Peppers geldi geçti İstanbul'dan... (ve kalabalık konserler konusunda herkes için koca bir deneyim oldu bu.)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder